Search

Content



понедельник, 10 декабря 2012 г.

Модна зачіска у грецькому стилі: порада стиліста

Модна зачіска у грецькому стилі: порада стиліста




Перукар-стиліст продемонструє, як швидко, легко, а головне правильно зробити модну зачіску у грецькому стилі.

Зачіски в грецькому стилі

Ми чуємо слово «Греція» і в голову відразу приходять такі поняття, як краса і гармонія. У цьому немає нічого дивного, адже обидва характеризують грецьке мистецтво з самих древніх часів. Статуї грецьких богинь втілювали в собі досконалість, властиву лише небагатьом жінкам на землі.
Всі вони асоціюються з жіночністю і надзвичайною повітряною красою. Афродіта, богиня кохання, Артеміда, богиня полювання, Гера, богиня сім’ї і домівки, оспівувалися поетами і художниками впродовж багатьох століть. Це були сильні, але дуже жіночні образи, які, згодом зробили значний вплив на культуру. У тому числі, і на зачіски.
Зачіски грецьких богинь прекрасні і легко впізнанні. Існує безліч варіацій, і кожна з них по-своєму прекрасна. Це можуть бути прості зачіски і складні конструкції з косами, високо підведені локони і злегка підведені пасма. Знаменитості, які віддають перевагу зачіскам в грецькому стилі, вражаючи виглядають, простуючи по червоній доріжці. Такі зачіски у поєднанні з класичним грецьким платтям створюють яскравий стильний образ.
Грецькі зачіски зручно робити на довгих пасмах і волоссі середньої довжини. Ви здивуєтеся, але майже для кожного випадку знайдеться зачіска в грецькому стилі (відео і фото додаються).

Простий варіант

В цьому випадку все волосся залишається на виду, а особливі хитрування недоречні. Проста зачіска в грецькому стилі краще всього виглядає на довгому волоссі, тому як мається на увазі, що м’яко скручені локони закриватимуть ключиці. Деякі пасма будуть зафіксовані на потилиці — ви не повірите, наскільки це буде зручно.
Гумка для грецької зачіски — універсальна річ. Вона дуже схожа на обідок, але щільніше прилягає, краще тримається і часто прикрашена декоративними елементами (бантами, квітами, стразами). Можна заколоти локони декількома шпильками або «крабом». Для весільних зачісок в грецькому стилі можна використовувати діадему або перлову нитку.
Як зробити просту грецьку зачіску для волосся середньої довжини? Завійте волосся, якщо воно не в’ються від природи. Зробіть легке начісування, після чого зберіть волосся в хвіст на верхівці. Туго зав’яжіть хвіст гумкою. Надіньте пов’язку на голову. Розпряміть пасма хвоста. Проста грецька зачіска готова.
Пасма можна залишити спадаючими (скрутивши на потилиці у вузол або просто зібравши в бічний хвіст, обмотавши стрічкою) або підколоти частину з них вгору. Останній варіант буде особливий вигідно виглядати, якщо у вас високі скули. Грецька зачіска з чубком краще виглядатиме, якщо пасма підколювати не дуже високо — залиште їх на рівні лінії росту волосся. Сам чубок можна залишити прямим або зачесати на косий проділ, заздалегідь нанісши невелику кількість гелю або мусу.

Грецька зачіска з косами

Коси і дрібні кіски можуть внести свіжість абсолютно в будь-яку зачіску! Якщо ви хочете отримати витончений образ в грецькому стилі, то можете заплести дві коси, уклавши їх з боків, направляючи від скронь назад. Ззаду коси слід скріпити за допомогою декоративної шпильки у вигляді квітки. Інші локони можна залишити розпущеними.
Інший варіант — заплести корону з кіс (вільні кінчики скріплюються шпилькою в районі потилиці). Лише пам’ятайте, що така зачіска має на увазі абсолютно рівну поставу.

Грецька зачіска з пов’язкою

Уважно вдивляючись в зображення грецьких богинь, ви бачите, що їх кучері незрідка перевиті стрічками і уквітчані. Пов’язка (у сучасному варіанті — широкий обруч) теж є невід’ємним аксесуаром. Отже, якщо ви хочете спробувати справжню класику жанру, доведеться використовувати не лише шпильки.
Отже, як зробити грецьку зачіску з пов’язкою? Спершу врахуйте, що пов’язка може використовуватися і як декоративний, і як функціональний елемент, і від цього залежатиме послідовність дій. У першому випадку ви робите зачіску будь-яким з описаних в статті способів, і просто надіваєте пов’язку або обруч поверх. Обідок для грецької зачіски в такому стилі може бути будь-якої ширини.
У другому випадку можливі варіанти. Наприклад, можна зробити грецьку зачіску з пов’язкою, що обрамовує грецький вузол на голові: пасма збираємо в пучок або зв’язуємо у вузол, фіксуємо за допомогою шпильок (тут допустимі і крупні дерев’яні палички), а потім двічі намотуємо тканину — один раз ближче до лоба, другий раз — безпосередньо впоперек вузла. Фіксуємо «невидимками».
Інший варіант більш трудомісткий, але витрачений час сповна виправданий. Тонку пов’язку (інколи на зачіску в грецькому стилі обідок надівають, але це — не той випадок) обплітають довкола голови. Пасма розділяють на рівний проділ і, від скроні до потилиці, накручують на пов’язку. Хочете, аби пасма не вибивалися? Скрутіть їх джгутиками, а корону (як ви вже здогадалися, її основою служить пов’язка), що вийшла, зафіксуйте «невидимками». У другому варіанті замість пов’язки ще можна використовувати гумку для грецької зачіски — так буде в рази зручніше, тому що вона щільно прилягатиме до голови.

Грецька зачіска на коротке волосся

Якщо у вас склалося враження, що зачіску, як у грецької богині, можуть робити лише власниці кіс до поясу, то ви помиляєтеся. Антична краса доступна всім, чиє волосся довше 10 сантиметрів. Така особливість викликана тим, що для гармонійної грецької зачіски волосся доведеться завити, а потім укласти в скронь.
Отже, перший крок: завивка волосся. Локони можна формувати за допомогою бігудів, папильот або щипців для завивки (пам’ятайте, що завиток триматиметься краще, якщо після завивки його не розчісувати, а укладати пальцями). Після того, як вони будуть готові, обробіть їх гелем або мусом.
Другий крок: укладання. Цей крок цілком залежить від того, який образ ви хочете створити. Якщо передбачається романтичний , то волосся укладається на косий проділ, при цьому пасма в потилиці фіксуються за допомогою шпильок або дрібних заколок. Якщо ви розглядаєте грецьку зачіску, як весільну, тобто сенс зорово збільшити шапку волосся за допомогою шиньйону. Найпростіша грецька зачіска на коротке волосся має на увазі, що кучері, оброблені гелем, будуть зачесані від шиї вгору.
Третій крок: додаткові елементи. Пані, які зважилися на шиньйон, повинні пам’ятати, що накладні кучері мають бути вільнішими, ніж власні. Так, якщо ви завили волосся на середні бігуді, то вибирайте шиньйон з легкими хвилями.
Не забувайте, що пов’язка добра для волосся середньої довжини і довгих пасм, а коротку стрижку вона зорово обважнюватиме. Замініть смужку тканини плетеним джгутом, тонкою стрічкою або штучними (а можна і живими) квітами.

Грецька зачіска на довге волосся

Зробити зачіску в грецькому стилі на довге волосся взагалі не складає труднощів, адже ваш політ фантазії нічим не обмежується. Довге волосся дозволяє заплести грецьку косу, яка, як відомо, починається від скроні і служить природним обручем для інших пасм (їх можна зачесати назад або убік; до речі, таку зачіску любить Наталі Портман).
Перевага довгого волосся в тому, що його можна скрутити удвічі, сформувавши пухнастий низький вузол. Якщо правильно виконати начісування, то така зачіска створить ефект дуже пишної шевелюри.
Як робити грецьку зачіску на кожен день? Зачешіть волосся назад. Скроневі бічні пасма (вільні, згорнуті в джгут або заплетені в тонкі кіски) зафіксуйте на потилиці. Кожні 5 см підхоплюйте бічні пасма і фіксуйте невеликими заколочками.
Як бачите, грецька зачіска своїми руками це не так вже і складно. Звичайно, краще всього орієнтуватися по фото і відео урокам, але вже зараз зрозуміло, що це завдання сповна під силу кожній модниці. А, головне, вона доступна навіть тим, хто через коротке волосся ніколи не асоціював себе з Афродітою.

Весільні зачіски в грецькому стилі

Весільні зачіски в грецькому стилі будуть особливо актуальні для власниць довгого і в’юнкого волосся. У основі таких зачісок лежить волосся, в’юнке від природи або завите на бігуді і зібране повністю або частково ззаду. Обличчя може обрамувати чуб або прямі пасма. Не менш актуальний і грецький вузол, який виглядає дуже елегантно, але при цьому не химерно. 


Популярні публікації

Шукати на сайті

Архів публікацій